Εορτή της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο 14-05-2023

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε και αυτή τη χρονιά η προστάτιδα της Εκκλησιαστικής Σχολής και της πόλεως Κορίνθου, η ισαπόστολος, Αγία Φωτεινή.

Παρουσία πλήθους πιστών, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος κατά τη Θεία Λειτουργία, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Ο Σεβασμιότατος κ. Διονύσιος στην πανηγυρική του ομιλία αναφέρθηκε στην Αγία Φωτεινή και στη συνέχεια στο ρόλο της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου και στη μεγάλη της προσφορά στην εκκλησία της Κορίνθου και της Ελλάδος γενικότερα. Πράγματι, από τη Σχολή μας αποφοίτησαν πολλοί εκκλησιαστικοί παράγοντες, πλειάδα Μητροπολιτών, καθηγητών Πανεπιστημίου, Δικαστικών και φορέων της εκπαίδευσης και της Πολιτείας γενικότερα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος δεξιώθηκε στην Κροκίδειο αίθουσα τους αποφοίτους της Σχολής και τον Σεβασμιότατο κ. Αλέξανδρο μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης και αγάπης.

Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα σε ταβέρνα στα Ίσθμια (Καλαμάκι), στον Ισθμό της Κορίνθου.

Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική συνάντηση που έγινε αφορμή να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας μέσα από τις πολλές αναμνήσεις που μας συνδέουν.