Η ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2024 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024, στον φιλόξενο Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, στην οποία έδωσε το παρών ικανός αριθμός «Κορίνθιων» αδελφών μας. Η εόρτια συνάντηση ξεκίνησε «από Θεού», με την τέλεση της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξαρχόντων των Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ, και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των αιδεσιμότατων ιερέων π. Γεωργίου Μπλάθρα (που ήλθε από τη Σπάρτη για τον σκοπό αυτό), π. Χρήστου Αργυρόπουλου, π. Δημητρίου Σκόνδρα, π. Χρήστου Φιφλή, π. Σταύρου Γούλα (της Ριζαρείου) και του ιεροδιακόνου του Μητροπολίτη Θηβών π. Θεοδώρου Ευταξία. Στη δημιουργία ευχαριστιακής ατμόσφαιρας βοήθησαν τα μέγιστα και οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες: Στο δεξιό αναλόγιο, χοράρχης ήταν το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσής μας Παπαζαρής Αθανάσιος, συνεπικουρούμενος από τους ομογάλακτους Κώστα Ζήκο, Διονύσιο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Μηνακάκη, Γιώργο Πολίτη, Μανώλη Τρανούδη, και τους λαμπρούς ιεροψάλτες, γιους του πατρός Χρήστου Αργυρόπουλου, Παναγιώτη και Διαμαντή, ενώ στο αριστερό αναλόγιο, ήταν ο Νίκος Καλαντζής με τον πρωτοψάλτη κ. Ηλία Σερασκέρη και τον συμμαθητή μας Γιάννη Ιωαννίδη.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Κτητόρων, των Διευθυντών, των Καθηγητών και των Μαθητών της Σχολής, καθώς και μνημόσυνο του αείμνηστου συμμαθητή μας Αθανασίου Βουρλή, εκ μέρους της συζύγου του και των παιδιών του.
Από τις παρηγορητικές ομιλίες των Επισκόπων μας σταχυολογώ τα παρακάτω: «Η εκκλησία», είπε ο Σεβασμιώτατος Εφραίμ, «είναι η ψυχή και η καρδιά μας. Δεν πρέπει να εστιάζουμε τόσο στο τι κάνουν οι άλλοι (ομόφυλα ζευγάρια), όσο στο να προσέχουμε τις οικογένειές μας. Αν εμείς προσέχουμε τα παιδιά μας και τα καθοδηγούμε σωστά, δε θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αφύσικες αποκλίσεις…». « Άλλο πράγμα είναι η ελευθερία του ανθρώπου, που είναι θεόδοτη, και άλλο η ανατροπή των σταθερών της ζωής, του πολιτισμού και η κατάργηση της οικογένειας», πρόσθεσε ο Άγιος Θηβών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν, στην παρακείμενη «αίθουσα συνάξεων» του Ναού, ζεστός καφές με πλούσια βουτήματα, προσφορά του π. Φιφλή Χρήστου, και γλυκά, προσφορά του συμμαθητή μας Διονύση Φαραώ και της οικογένειας του μακαρίτη Αθανασίου Βουρλή, «υπέρ αναπαύσεως» της ψυχής του. Εκεί, μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά και να συνομιλήσουμε με συμμαθητές μας, της εποχής 1949 έως το 1971, να θυμηθούμε τα παλιά και να νιώσουμε, έστω για λίγο, την αδελφική αύρα της μαθητικής μας ζωής, όπως τότε… στα θρανία και στο προαύλιο της Σχολής μας. Ο ακάματος Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Ψυχογιός απηύθυνε χαιρετισμό, ευχήθηκε στα μέλη και στις οικογένειές τους καλή χρονιά, ευχαρίστησε τους ιερείς του Ναού για τη φιλοξενία τους και «κάλεσε» τους Σεβασμιώτατους κοντά του για την κοπή της πίτας. Εψάλησαν τα απολυτίκια της Αγίας Φωτεινής, του Αποστόλου Παύλου, του Μεγάλου Βασιλείου και κόπηκε η πίτα με ευχές από τους Σεβασμιώτατους
«για υγεία και προκοπή» για όλους μας. Ο Σεβασμιώτατος Θηβών, εκτός από τις αδελφικές ευχές του, μας προσκάλεσε να επισκεφθούμε, για ακόμη μια φορά, τη Μητρόπολή του, για να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης και να γευτούμε τα αγνά μοναστηριακά γαλακτοκομικά της προϊόντα. Στη συνέχεια, διαβάστηκε ο απολογισμός του 2023 και ο προϋπολογισμός του 2024 και εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση. Μετά την προσφορά των καθιερωμένων δώρων, σε όλους μας, από τις «Εκδόσεις Ψυχογιός» και τη διανομή του ετήσιου Ημερολογίου του 2024 της Ένωσής μας, με επιμέλεια του κ. Γιαννακόπουλου, που είναι αφιερωμένο στους ομογάλακτους Μητροπολίτες και Επισκόπους αποφοίτους της Σχολής μας, ακολούθησε η βράβευση των εξαίρετων μελών του Δ.Σ., με τον κ. Παπαζαρή να προλογίζει λέγοντας:
«Αγαπητά μέλη της Ενώσεώς μας. Καλή κι ευλογημένη Καινούργια Χρονιά! Ο Χριστός και η Παναγία να είναι πάντα στα σπίτια μας και η Αγία Φωτεινή, η προστάτις της Σχολής μας, να μας φωτίζει στην πορεία της ζωής μας.
»Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, έπειτα από ομόφωνη Απόφαση, αποφάσισε τη θέσπιση ετήσιων βραβεύσεων. Και τούτο, επειδή θεωρούμε χρέος μας και ύψιστο καθήκον να αναδεικνύουμε και να αναγνωρίζουμε φωτεινά παραδείγματα αδελφών μας, που μπορούν να εμπνεύσουν και άλλους ομογάλακτους συμμαθητές μας, να τους μιμηθούν.
»Είναι γεγονός ότι η ύπαρξη της Ενώσεώς μας εξαρτάται από εμάς τους ιδίους. Άλλωστε, αν δεν υπήρχαν συμμαθητές μας, που αγάπησαν την κίνηση ίδρυσης της Ένωσής μας, και δεν αφιέρωναν ικανό χρόνο για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους στην προσπάθεια αυτή, δε θα ήμασταν σήμερα όλοι εδώ να συνεορτάζουμε την καινούργια χρονιά 2024!
»Αυτούς, λοιπόν, τους συμμαθητές μας, οι οποίοι αφιέρωσαν ικανό χρόνο για την επίτευξη των στόχων της Ενώσεώς μας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο να βραβεύσουμε. Αυτοί άλλωστε υπηρέτησαν την Ένωσή μας με μεγάλη επιτυχία, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και είναι: Ο Μαρινός Μιχάλης, που διετέλεσε γενικός γραμματέας από το 2002 έως το 2019. Ο Κορκόντζηλας Γεώργιος, που διετέλεσε, από το 2008 έως το 2023, αντιπρόεδρος και ταμίας, και ο Δημόπουλος Γεώργιος, που διετέλεσε, από το 2002 έως το 2020, μέλος της ελεγκτικής επιτροπής, μέλος του Δ.Σ., αναπληρωτής γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος».
Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσαν στους τιμώμενους οι Σεβασμιώτατοι κ.κ. Εφραίμ και Γεώργιος. Εκ μέρους των τιμωμένων, μίλησε ο κ. Μαρινός, που ευχαρίστησε την Ένωση και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.
Ακολούθησε γεύμα σε «τσιπουράδικο», στο πεζοδρόμιο απέναντι από τον Ναό, όπου παρακάθισαν 51 άτομα και μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε χαλαρά μεταξύ μας, να μάθουμε νέα και να ακούσουμε τον παπα-Γιώργη τον Μπλάθρα και τον παπα-Χρήστο Αργυρόπουλο να μας διηγούνται, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, διάφορα περιστατικά από τα χρόνια της Σχολής.
Αφού φάγαμε και ήπιαμε λίγο κρασί –καθότι οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου– χαιρετηθήκαμε και υποσχεθήκαμε νέα συνάντηση, σε κάποια μονοήμερη εκδρομή και βέβαια στη λαμπρή γιορτή της «Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος», στην Κόρινθο, στις 2 Ιουνίου.

Κατεβάστε όλο το φωτογραφικό υλικό πατώντας εδώ.