Η έκδοση της εφημερίδας μας

Από καιρό είχε φωλιάσει μέσα μας η ιδέα για μια πληρέστερη και πιο κοντινή επικοινωνία μεταξύ των μελών μας. Δεν ήσαν αρκετές οι δυο επιστολές που στέλναμε λίγο πριν από τις συναντήσεις μας για την κοπή της πίτας τον Ιανουάριο και για τη γιορτή της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο. Οι επιστολές αυτές ήσαν αυστηρά ενημερωτικές. Πιστεύαμε πως δεν αρκούσε αυτό. Είχαμε ανάγκη να μαθαίνουμε νέα για μας και τους καθηγητές μας, όσους ζούσαν ακόμη, να ανταλλάσσουμε απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα, να προβάλλουμε τις θέσεις μας πάνω σε φλέγοντα ζητήματα και να επικοινωνούμε με κάθε τρόπο. Με την εφημερίδα μας εξασφαλίστηκε πλέον ένα ευρύτερο και τακτικό βήμα, από το οποίο προβάλλονται και οι δραστηριότητές μας και οι απανταχού εκδηλώσεις της Ένωσής μας.

Έτσι, σε ένα συμβούλιο του Φθινοπώρου του έτους 2006, αποφασίστηκε η έκδοση μιας εφημερίδας με τίτλο «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ», που αμέσως έτυχε ευμενούς υποδοχής από όλους μας και η έκδοσή της συνεχίζεται ως σήμερα. Το πρώτο φύλλο εκδόθηκε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Η εφημερίδα μας ξεκίνησε με τέσσερις σελίδες όλες κι όλες στην αρχή, αργότερα έγινε οκτασέλιδη, μετά δεκαεξασέλιδη και τελικά εικοσιτετρασέλιδη! Πολλοί συμμαθητές μέσα από τις σελίδες της μας θύμισαν σκηνές και περιστατικά από τη ζωή μας στη Σχολή, άλλοι έγραψαν εμπνευσμένα άρθρα και άλλοι ειδήσεις και πληροφορίες. Οι συνεργασίες που πήραμε ήσαν πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες. Με όλα αυτά η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ αποτέλεσε ενωτικό παράγοντα και σύνδεσμο αγάπης και συνεννόησης μεταξύ μας. Η έκδοσή της κάθε φορά αποτελεί γεγονός για όλους μας και κατά ένα μεγάλο ποσοστό σ’ αυτήν οφείλεται και η διατήρηση της ενότητάς μας ως σήμερα…

Το πρώτο φύλλο εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2006 με πασχαλινό κύριο άρθρο του Προέδρου μας κ. Αθανάσιου Ψυχογιού. Περιελάμβανε ειδήσεις για τον χαμό δύο αγαπημένων μας καθηγητών, του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου Κόμπου και του λατρευτού μας φιλολόγου Νικηφόρου Καχριμάνη και την πρόταση του Δ.Σ. για αναθεώρηση του Καταστατικού μας.

Από τότε μέχρι σήμερα (10ο έτος κυκλοφορίας) έχουν εκδοθεί 36 τεύχη και προχωράμε ακάθεκτοι για μεγαλύτερα νούμερα. Αναλογιζόμαστε πώς ξεκινήσαμε και πώς φτάσαμε εδώ με τη βοήθεια του Θεού. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες αναφορικά με την έκδοση αλλά και αντιμετωπίσαμε αρχικά τη δυσπιστία και την αμφισβήτηση. Σήμερα μπορούμε να καυχιόμαστε ότι η Φωνή των Αποφοίτων αποτελεί ευλογημένο πνευματικό σύνδεσμο ανάμεσά μας και συντελεί τα μέγιστα στην ενότητά μας.

Από τα βάθη της καρδιάς έρχονται οι ευχαριστίες μας προς όλους εκείνους που με τις πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές τους ή με τον μόχθο της συγγραφικής εργασίας τους αναγνώρισαν και κατανόησαν τους σκοπούς μας. Η υπόδειξη των ατελειών και των ελλείψεών μας, η ηθική ενθάρρυνση και η ενίσχυση του έργου μας , ήσαν πολύτιμες για μας. Χαλύβδωσαν τη θέλησή μας και μας έκαναν περισσότερο προσεκτικούς και υπεύθυνους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ομοτίμους Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής κ. κ. Ηλία Οικονόμου και Ευάγγελο Θεοδώρου και τον αείμνηστο Στυλιανό Παπαδόπουλο, τους Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής κ. κ. Αθανάσιο Βουρλή, Σ. Δεσπότη και Κων. Μπελέζο, καθώς και τον πρώην Σύμβουλο των Θεολόγων Δρ. Δημήτριο Δρίτσα, ο οποίος ανελλιπώς εμπλουτίζει την εφημερίδα μας με σύντομα, λιτά, ουσιαστικά και εύστοχα άρθρα σε θέματα της πίστεώς μας, της ηθικής και της λατρευτικής μας ζωής.
Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς, τους θέλουμε μαζί μας και υποσχόμαστε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να πράξουμε και πάλι ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.