Η συγκρότηση της χορωδίας μας

Ένα όνειρο πολλών αποφοίτων ήταν για πολλά χρόνια η συγκρότηση Χορωδίας της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΚ, που θα βοηθούσε στην πληρέστερη εκπροσώπησή της στις διάφορες εκδηλώσεις. Απ’ την άλλη, θα ήταν μια ευκαιρία να ανασύρουμε στη μνήμη ύμνους και τραγούδια που ακούγονταν στη Σχολή και έχουν αποτυπωθεί έντονα μέσα μας από τότε που η φωνή μας, το τραγούδι, οι θρησκευτικοί ύμνοι ήσαν θείο δώρο, ζωογόνα πνοή που ανέβαινε στον ουρανό και γέμιζε τη ζωή μας ομορφιά και ενδιαφέρον.

Με απόφαση του Δ.Σ., λοιπόν, συγκροτήθηκε η χορωδία μας με περίπου 25 μέλη, τα περισσότερα των οποίων είναι πρωτοψάλτες μεγάλων ναών της πρωτεύουσας. Χοράρχης ορίστηκε ο Πρωτοψάλτης κ. Αθανάσιος Βουρλής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εδώ πρέπει να τονισθεί η μεγάλη συμβολή του μέλους του Δ.Σ. κ. Γιώργου Γιαννακόπουλου, Πρωτοψάλτη, που αγωνίστηκε με πολύ πάθος για να βρει τους κατάλληλους συμμαθητές και να συντονίσει την ομάδα.

Η χορωδία μας έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην εορτή της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο (13 Μαίου 2012), μέσα στον χώρο που παρουσιάζαμε όσα μαθαίναμε στην τάξη. Η επισημότερη ως τώρα εμφάνιση ήταν στις 13 Οκτωβρίου 1912, στη συνάντηση μνήμης για τον αλησμόνητο καθηγητή μας Δημήτριο Παναγιωτόπουλο – Κούρο, στην ανανεωμένη αίθουσα Κροκιδά. Ήταν μια εμφάνιση που, κατά κοινή ομολογία, στέφθηκε από επιτυχία. Η απόδοση του χορού ήταν εκπληκτική, παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας ήταν πολύ λίγος!

Έχουμε την πεποίθηση ότι η χορωδία μας θα χτίσει νέες γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ μας, αφορμές για περισσότερη συνεργασία, θα καλλιεργήσει την ευαισθησία μας και, ενδυναμωμένη και ζωντανή, θα μας δώσει πολλές χαρές και θα χαρίσει σε όλους στιγμές μοναδικές…