Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ

Το Σάββατο 9/2/2019 η Ένωση μας έκοψε την πίτα της. Το πρωί τελέστηκε με επισημότητα και λαμπρότητα πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών προεξαρχόντων των σεβασμιωτάτων Μαντινείας και Κυνουρίας κ Αλεξάνδρου, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ Εφραίμ και Θηβών και Λεβαδείας κ Γεωργίου. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος και οι ομογάλακτοι ιερείς π. Νικόλαος Αργυρόπουλος, π. Φιφλής Χρήστος και ο π. Παπαχατζής Δημήτριος. Χοράρχης ήταν ο καθηγητής μουσικής κ Μηνακάκης Δημήτριος συνεπικουρούμενος από χορωδία μελών και φίλων της ένωσης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο ELECTRA METROPOLIS για την κοπή της πίτας. Προσφέρθηκαν καφές, τσάι τυροπιτακι, μπισκότα. Ευχές απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ψυχογιός ο οποίος καλωσόρισε τους σεβασμιωτάτους, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τον ομογάλακτο και πρώην Δήμαρχο Ηλιουπόλεως κ Γεωργάκη, τον καθηγητή μας στην Κόρινθο κ Σταματόπουλο Φώτιο και όλους εμάς που συμμετείχαμε στην εκδήλωση. Ευχές απηύθυναν επίσης  οι Μητροπολίτες κ Αλέξανδρος, ο οποίος είπε ότι δεν είμαστε μόνο ομογάλακτοι αλλά και ΟΜΟΦΑΣΟΥΛΟΙ αφού το βασικό μας φαγητό ήταν τα φασόλια !!!!, κ Εφραίμ, κ Γεώργιος, ο πανεπιστημιακός κ Οικονόμου, ο κ Γεωργάκης και ο κ Παπαγεωργίου Φώτιος. Έπειτα ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ευλόγησε, έκοψε και μοίρασε τη συμβολική πίτα της οποίας το φλουρί κέρδισε ο  σεβασμιωτατος Θηβών, ενώ το φλουρί της μεγάλης πίτας κέρδισε ο συμμαθητής μας Ψύχος Σπύρος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης άλλοι μετέβησαν σε κοντινό ζαχαροπλαστείο για καφέ και γλυκό, και άλλοι σε εστιατόριο για λίγο κρασί και κουβέντα, συσφίγγοντας έτσι τους δεσμούς μας.

Η συμμετοχή των μελών της Ένωσης ήταν άκρως ικανοποιητική.στα πρόσωπα όλων διάχυτη ήταν η χαρά για τη συνάντηση. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Μάιο στη γιορτή της Αγίας Φωτεινής και τον Ιούνιο στην εκδρομή που προγραμματίζουμε για Κωνσταντινούπολη.